Av. Aybüke Uzunpınar Tüfek, LLM

Eğitim Koordinatörü

2012 yılında İstanbul Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni Tam Burslu olarak kazanan UZUNPINAR; 2017'de dereceye girerek, onur öğrencisi olarak mezun olmuştur.

2020'den bu yana “Yeniocak Sözleşme Akademisi” çatısı altında Prof. Dr. Umut Yeniocak ile beraber çalışmakta ve Sözleşme Akademisi’nde genel koordinatör olarak görev yapmaktadır.



2020 yılında Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Özel Hukuk (Tezli) Yüksek Lisans Programını tam burslu Kazanan UZUNPINAR; yüksek lisans tezini “Akıllı Sözleşmelerin Uyarlanması” konusunda yazmıştır. 

UZUNPINAR ayrıca, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu) tarafından destekli bir bilimsel araştırma projesi olan “Uyuşmazlıkların Çözümü, Kişisel Verilerin ve Tüketicilerin Korunması Odağında Akıllı Sözleşmelerin Hukuki Analizi Projesi (No.221K240)” içerisinde bursiyer olarak yer almış ve bu alanda çalışmalarına devam etmektedir.


Yayınlar:

  • Kısmi Davada Islah, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Cilt 9, Sayı 2, Aralık 2021. (Hakemli Dergi, Makale)
  • Maddi Tazminatın Belirlenmesi Kapsamında Durumun Gereği, İstanbul Barosu Dergisi, Cilt 95, Sayı 2021/5, Eylül-Ekim 2021 (Makale)