Doç. Dr. Serhat Eskiyörük

Danışman | Tahkim Hukuku


Çalışma Alanları:

  • Tahkim Hukuku

Özgeçmiş:

Doç. Dr. Av. Eskiyörük, avukat, hakem, arabulucu ve akademisyen olarak görev yapmaktadır.

ICSID, ISTAC, İTOTAM, LCIA, ICC, TOBB, Çek ve ICA Tahkim Mahkemelerinde Hakem, Avukat ve Uzman Bilirkişi olarak görev yapmıştır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Enerji Uyuşmazlıkları Tahkim Merkezi (EDAC), Hong Kong Uluslararası Tahkim Merkezi (HKIAC), Dubai Uluslararası Tahkim Merkezi (DIAC), Katar Uluslararası Uzlaştırma ve Tahkim Merkezi (QICCA), Suudi Ticari Tahkim Merkezi (SADR) gibi birçok uluslararası tahkim ve arabuluculuk merkezinde kayıtlı hakem olarak yer almaktadır.

ICC Ulusal Komitesi (Türkiye) Tahkim Çalışma Grubu üyesi ve Adalet Bakanlığı’na kayıtlı Arabulucu ve Arabulucu Eğitmenidir.

Doç. Dr. Eskiyoruk, TBB (Türkiye Barolar Birliği) Tahkim Merkezi Kurucu Başkanlığı, İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) Kanunu TBMM Komisyon Üyeliği, EDAC Fahri Genel Sekreterliği ve ICSID Tahkim Kuralları Reformu Türkiye Delegesi olarak görev yapmıştır. Yine; ILA (Uluslararası Hukuk Derneği) Türkiye Genel Sekreterliği, Uluslararası Hukuk Enstitüsü (ILI) İstanbul Yed. Yönetim Kurulu Üyeliği, CIArb (Chartered Institute of Arbitrator) Kıdemli Üyeliği ve Business Arbitration Scheme (BAS) Öğretim üyeliği, IBA (Uluslararası Barolar Birliği) Tahkim Alt Komitesi üyeliği, International des Advocates Ulusal Komite Üyliği ( UIA) Londra Deniz Tahkim Hakemleri Birliği (LMMA) Supp., IDR Group (İngiltere) ve Dünya Ticaret Hukuku Enstitüsü (ICC) üyeliklerinde bulunmuştur.

Sn Eskiyörük doktorasını Londra Üniversitesi'nde (IALS) Uluslararası Uyuşmazlık Çözümü üzerine yapmıştır. ABD Georgetown Üniversitesi ve Almanya Köln Üniversitesi'nde misafir akademisyen, ABD Harvard Üniversitesi' ve Norveç Oslo Üniversitesi Özel Hukuk Enstitüsü'nde Hukuk Araştırmaları yapmıştır.

UNITAR'dan Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Uyuşmazlıklarının Çözümü Sertifikası, Dünya Ticaret Enstitüsü ve Bern Üniversitesi Yatırım Uyuşmazlıklarının Çözümü Sertifikası, Köln Üniversitesi Uluslararası Ticari Tahkim Sertifikası, Dünya Fikri Mülkiyeti WIPO Kuralları Kapsamında Tahkim ve Arabuluculuk Konusunda İleri Düzey Sertifikalara sahiptir.

Sayın Eskiyoruk, hem Lisans hem de Yüksek Lisans programlarında Yabancı Yatırım Hukuku, Uluslarası İnşaat Hukuku, Uluslararası Ticaret Hukuku, Uluslararası Uyuşmazlık Çözümü dersleri vermiştir.

Tahkim Mevzuatı (Legal Yayın 2020), 'Uluslararası Ticari Tahkim ve New Lex Mercatoria' (II Levha Yayınları), Où va l'arbitraj Ticari Uluslararası?, Towards Transnational Dispute Resolution (LexisNexis, 2017) dahil olmak üzere uyuşmazlık çözümleri konusunda ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır.